inner ring
Arrow

Cilt

Arrow

Cilt Mezoterapisi

İlk olarak 1952 yılında Fransız doktor Michel Pistor tarafından kullanılan mezoterapi günümüzde de çeşitli cilt sorunları için tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır. Bu cilt sorunlarının başında sarkma, kırışıklık, çizgi, akne, sivilce, yara izi, leke, saç tedavisi, çatlak ile akut ve sporcu yaralanmaları gelmektedir.

Cilt mezoterapisinin birçok cilt sorun için tedavi yöntemi olarak kullanılmasının en önemli nedeni, mezoterapinin temelinde kolajen ve elastin üretimini uyaran enzimlerin bulunmasıdır. Bir başka ifade ile, cilt mezoterapisi uygulaması yardımı ile ciltteki kolajen ve elastin üretimi yeniden aktif hale gelmektedir. Ayrıca cilt mezoterapisi sayesinde kan dolaşımı hızlandırılarak lenfatik damarların sıkışıklığı giderilmekte ve immün sistemi koruma altına alınmaktadır.

Ücretsiz Danışmanlık Alın
+90 212 706 06 17
Skin and hair specialists UK book a free consultation with este medical group

Cilt Mezoterapisi Nedir?

Cildimizi beslemek için genellikle krem, losyon ya da solüsyon kullanırız. Fakat bu ürünler sadece cilt yüzeyine etki ederler. Yan, krem ve losyon gibi kozmetik ürünleri cilt altına işlemediği için tam olarak cildimizi yenileyememektedir. Böylece alt kısmı yenilenemeyen ciltte, bakım ürünlerinin düzenli olarak kullanılmasına rağmen, kırışıklık ve çizgi gibi sorunlar ortaya çıkmaktadır.  

Cilt mezoterapisi; içerisinde bulunan vitamin, mineral, amino asit, hyaluronik asit ve enzim gibi cildin ihtiyacı olan temel yapı taşları ile cildin yenilenmesini sağlayan bir cilt bakım uygulamasıdır. Uygulama, bu karışımların cilde enjekte edilmesine dayanmaktadır.

Ciltte mezolifting etkisi yaratan cilt mezoterapisi; cildin yenilenmesini sağlamaktadır. Ayrıca uygulama, hastaların daha parlak ve sıkı bir cilde sahip olmasını sağlayarak ciltteki sarkma, kırışıklık, leke ve çizgi gibi sorunlardan kurtuluşunu da kolaylaştırır.

Genelde karışım olarak kullanılan bu yapı taşları derinin orta katmanına enjekte edilmektedir. Tek tek enjekte edilmesi durumunda ise hangi vitaminin ya da enzimin kullanılacağı, enjekte işlemi yapılacak olan hastanın cilt yapısı ve cildindeki deformasyon gibi faktörler ile belirlenmektedir.

Mesotherapy Hair UK

Hangi Durumlarda Cilt Mezoterapisi Uygulanır?

Cilt mezoterapisi günümüzde birçok cilt sorunu için başvurulan yaygın bir tedavi yöntemi olmaktadır. Hem ülkemizde hem de dünyada cilt mezoterapisi ile daha sağlıklı bir cilde sahip olan hastaların sayısı giderek artmaktadır. Cilt mezoterapisi uygulamasının başlıca tedavi ve cilt bakım yöntemi olarak kullanıldığı durumlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Yaşlanma ve sarkma
  • Leke tedavisi
  • Çatlak
  • Selülit
  • Kilo kaybı
  • Saç tedavisi
  • Göz altı
  • Alerji
  • Spor ve akut yaralanma
  • Deride pigment yetersizliği
  • Kronik ağrılar
  • Yumuşak doku romatizması

Bu durumlara ek olarak cilt mezoterapisi, genellikle yüz, boyun, dekolte ve el üzerinde oluşan kırışıklık ve sarkma gibi cilt sorunlarının tedavisinde kullanılmaktadır.

Hemen Ücretsiz Danışmanlık Alın

Kimlere Cilt Mezoterapisi Uygulanmaz

Bazı durumlarda, hastalarımıza cilt mezoterapisi uygulamasını tavsiye etmemekteyiz. Bu durumlar şu şekilde sıralanmaktadır:

  • Gebelik
  • Emzirme
  • Felç
  • Şeker hastalığı
  • Kanser
  • Kan pıhtılaşması
  • Alerjik reaksiyon belirtisi
  • Ürtiker hastalığı
  • Kalp hastalığı

Bu durumlar haricinde, 18 yaşını doldurmuş her hastamız için cilt mezoterapi uygulamasını bir tedavi ve cilt bakım yöntemi olarak kullanmaktayız. Cildin gelişimini tamamlaması bakımından 18 yaş, cilt mezoterapisi için oldukça ideal bir sınır olmasına rağmen ileri derecedeki cilt sorunu olan hastalarımız için daha erken yaşlarda cilt mezoterapisi uygulanabilmektedir.  

Cilt Mezoterapisi Nasıl Uygulanır?

Cilt mezoterapisi; vitamin, mineral, enzim ve hyaluronik asit oluşturulan karışımın mikroenjeksiyon iğneleri yardımı ile cilt altına enjekte edilmesiyle uygulanmaktadır. Cilt mezoterapisi seansları yaklaşık olarak 30 dakika sürmektedir. İlk seanstan sonra bile mezolifting etkisini fark edebileceğiniz cilt mezoterapisi, 3-6 ayda bir tekrarlanması ile daha etkili sonuçlar vermektedir.

Cilt Mezoterapisi Uygulamasının Yan Etkileri Var Mıdır?

Mikroenjeksiyon ile ilaç aktarılan bölgede mezoterapi tedavisi sonrasında kızarıklık ve morarma olabilmektedir. Bu durumların gözlenmesi durumunda hastanın paniğe kapılmasına gerek yoktur. Herhangi bir komplikasyon durumu olmadığı için bu belirtiler yaklaşık olarak 2 gün sonra kendiliğinden geçmektedir.

Mezoterapi dünya genelinde oldukça yaygın olarak kullanılan bir cilt tedavi yöntemidir. Ayrıca ameliyatsız bir işlem olduğu için hastanın kanama ve enfeksiyon gibi çeşitli komplikasyonlar geçirme riski de bulunmamaktadır. Bu yüzden mezoterapi oldukça güvenilir bir tedavi yöntemidir.

Cilt Mezoterapisi Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Cilt mezoterapisi anestezi yapılmadan uygulanan ve cerrahi müdahalelerin söz konusu olmadığı bir cilt tedavi ve bakım yöntemidir. Öte yandan hastalarımızın hem tedavi öncesinde hem de tedavi sonrasında dikkat etmesi gereken detaylar bulunmaktadır.

Hastalarımız, cilt mezoterapisi öncesinde aspirin, kan sulandırıcı ve antibiyotik gibi kan pıhtılaşmasına engel teşkil eden ilaçların kullanımını bırakmak zorundadır. Bu ilaçların kullanımı, uygulama randevusunda en az on beş gün önce kesilmelidir.

Cilt mezoterapisi sonrasında ise hastalarımız, ilk 15 saat boyunca uygulama yapılan bölgeyi su ile temas etmekten korumak zorundadır. Vücudun daha çok kol, bacak ve karın gibi bölgelerine uygulanan işlem sonrasında hastalarımız, dar kıyafetler giymemelidir. Dar kıyafetler kan dolaşımı yavaşlattığı için cilt mezoterapisi uygulamasının etkili sonuçlar vermesini engellemektedir.  

Cilt mezoterapisi sonrasında hastalarımızın direkt olarak güneş ışığına maruz kalmaması da gereklidir. Ayrıca tedavi sonrasında ilk 2 gün boyunca ağır ve yorucu aktivitelerden uzak durulmalıdır. Bu yüzden uygulama sonrasında hastalarımızın kendisini çok zorlamamasını tavsiye ediyoruz. Yine ilk 15 saat içinde hastalarımızın banyo almaması ve makyaj yapmaması da gerekmektedir.

Hemen Ücretsiz Danışmanlık Alın

Sık Sorulan Sorular